Mainos

Ahvenanmaan raha-automaattiyhdistyksen internetpelit oikeudessa

Ahvenanmaan käräjäoikeudessa tänään alkaneessa oikeudenkäynnissä Ahvenanmaan raha-automaattiyhdistyksen johtoa syytetään internet-pelien kohdentamisesta manner-Suomeen ilman riittäviä lupia.

Ahvenanmaan käräjäoikeudessa alkoi tänään oikeudenkäynti Ahvenanmaan raha-automaattiyhdistystä PAF:ia vastaan.


Ahvenanmaan käräjäoikeudessa alkoi tänään oikeudenkäynti Ahvenanmaan raha-automaattiyhdistyksen PAF:n johtoa vastaan yhdistyksen järjestämistä suomenkielisistä internetpeleistä. Valtionsyyttäjä Christer Lundström vaatii rangaistusta PAF:n toimitusjohtajalle Lars Porkolle, markkinointijohtajalle Patrik Hellmanille ja hallituksen puheenjohtajalle Christer Janssonille. Lisäksi syyttäjä vaatii valtiolle menetettäväksi yhdeksää miljoonaa markkaa pelien tuottona.

Oikeudenkäynti koskee PAF:n internetpelejä, joita voi pelata manner-Suomesta ja joita PAF on lanseerannut mantereella mittavalla mainoskampanjalla. PAF:in hallituksen jäsenten osalta syyttäjä on tehnyt syyttämättäjättämispäätöksen heidän rikoksensa vähäisyyden vuoksi, mutta käräjäoikeutta pyydetään toteamaan myös heidän syyllisyytensä.

Syytetyt kiistivät rikkoneensa valtakunnan lakia sillä perusteella, että internetpelit järjestettiin maakunnan viranomaisten luvalla. Valtionsyyttäjän mukaan pelin järjestäminen internetissä ei yksinään ole arpajaisrikos, mutta yhdessä manner-Suomessa tapahtuneen suomenkielisen mainonnan kanssa rikoksen tunnusmerkit täyttyvät.

Internetpelaamista on mainostettu manner-Suomessa busseissa, erilaisissa suurissa yleisötapahtumissa sekä suomen- ja ruotsinkielisissä lehdissä. Lisäksi mainoksia on lähetetty kymmeniin tuhansiin koteihin. PAF:n reilusta 31000 internet-pelaajasta heinäkuun lopussa liki 30000 asui manner-Suomessa.

Mainoskampanja osoittaa valtionsyyttäjän mukaan, että PAF:in internetpelien kohdemaa on Suomi. Syyttäjä katsoo, että PAF:in pelitoiminta järjestettiin Suomessa, minkä vuoksi Ahvenanmaan viranomaisten lupa ei riitä, vaan siihen vaaditaan valtioneuvoston lupa.

Porkon ja Hellmanin puolustusasianajaja Patrik Lindfors ihmetteli, mistä rikos oikein koostuu.

-Onko mainonta mannermaalla laitonta? Onko laittomuus suomenkielisissä teksteissä? PAF:illa on myös mahdollisia asiakkaita Ruotsissa sekä niiden 11 miljoonan matkustajan joukossa, jotka vuosittain kulkevat matkustajalaivoilla, joilla PAF:illa on lupa toimia, Lindfors sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.