Mainos

Ahvenanmaa uhkaa avoimilla pelimarkkinoilla

Ahvenanmaa uhkaa avata pelimarkkinansa ulkomaisille rahapelien tarjoajille, mikäli uusi arpajaislaki ei miellytä maakuntaa.

-Jos uusi laki vaikeuttaa PAFin toimintaa entisestään, harkitsemme ahvenanmaalaisten pelimarkkinoiden avaamista ulkomaisille toimijoille, sanoo Ahvenanmaan maakuntahallituksen tasa-arvoministeri Roger Eriksson.

Ahvenanmaalla kotipaikkaansa pitävä PAF on yhdistysmuotoinen arpajaislain mukainen rahapeliyhteisö. Sillä ei ole lupaa markkinoida pelitoimintaansa Manner-Suomessa, jossa rahapelejä saavat järjestää yksinoikeudella vain Veikkaus, Raha-automaattiyhdistys (RAY) ja Fintoto.

PAF ja Ahvenanmaan viranomaiset seuraavatkin nyt tarkasti uuden rahapelilain valmistelua. Ahvenanmaalaisia pelottaa erityisesti se, että uusi laki vaikeuttaisi PAFin mahdollisuuksia tarjota nettipelejään mantereella asuville asiakkaille. Nykyisellään 60 prosenttia PAFin nettipelituotoista tulee mantereelta.

Sisäministeriö on suunnitellut uuden arpajaislain astuvan voimaan 1.1.2012, kun rahapeliyhteisöjen nykyinen toimilupakausi päättyy.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.