Ahvenanmaa ohitti Helsingin äänestysinnossa

Eurovaaleissa aktiivisimmin käytiin äänestämässä Ahvenanmaan maakunnan vaalipiirissä.

Äänensä antoi Ahvenanmaalla 57,4 prosenttia 21000 äänioikeutetusta. Koko maan äänestysprosentti oli 40,9.

Ahvenanmaalla tuli petrausta huomattavasti verrattuna vuoden 2009 eurovaaleihin, jolloin Ahvenanmaan äänestysprosentti oli 48,2. Myös koko maan äänestysprosentti nousi 0,6 prosenttiyksikköä viime vaaleista.

Ahvenanmaa ohitti nyt viime vaalien ykkösen Helsingin, jossa sielläkin äänestysprosentti nousi 52,4:ään viime vaalien 50,7:stä. Helsinki oli edelleen Manner-Suomen vilkkain äänestyspiiri. Kolmanneksi ylsi 45 prosentilla Uusimaa, jonka luku oli vielä viime vaaleissa reilut 43 prosenttia.

Laiskimmat äänestäjät Pohjois-Karjalassa

Laiskimmat eurovaalien äänestäjät asuvat edelleen Pohjois-Karjalassa, jonka äänestysprosentti laski hieman edellisvaaleista ja jäi alle 33:een.

Yksittäisistä kunnista äänestäminen kiinnosti eniten Kauniaisissa, jossa peräti yli 71 prosenttia äänioikeutetuista kävi antamassa äänensä. Kauniainen oli myös edellisten vaalien ykkönen Manner-Suomessa.

Lisäksi nyt monissa Ahvenanmaan ja Pohjanmaan pikkukunnissa äänestysinto nousi yli 60 prosenttiin.

Alhaisin äänestysprosentti oli Kaavilla, 27,6. Pohjois-Savossa myös Rautavaaralla ja Varkaudessa sekä Pohjois-Karjalassa Kiteellä ja Outokummussa äänestysprosentti jäi alle 30:een.

Viime vaalien peränpitäjä Hyrynsalmi paransi viime vaalien alle 26 prosentista yli 32:een. 

Lue myös:

    Uusimmat