Mainos

Ahvenanmaa kärsii väestöpulasta

Ahvenanmaa haluaa 4 000 uutta - mieluiten nuorta ja hyvinkoulutettua - asukasta lisää vuoteen 2010 mennessä. Väestön ikääntymisestä ja laivojen ulosliputtamisesta huolestuneilla saarilla toivotaan erityisesti, että Ruotsiin opiskelemaan lähteneet nuoret palaisivat takaisin kotiin.

Nuorta väkeä tarvittaisiin lisää, koska ahvenanmaalaiset varsinkin Marianhaminan ulkopuolella alkavat olla iäkkäitä. Ahvenanmaa toivoo muuttajien tuovan tullessaan myös myös uusia ideoita ja yrityksiä. Ahvenanmaan taloudesta melkein puolet tulee merenkulusta, ja varustamot uhkaavat ulosliputtaa laivansa.

- Tavoittelemme ensisijaisesti ahvenanmaalaisia, jotka ovat olleet maailmalla opiskelemassa tai töissä. Mutta myös muut Ahvenanmaasta kiinnostuneet Ruotsista, Suomesta tai muualta maailmasta, ovat tervetulleita, maaneuvos Roger Nordlund Ahvenanmaalta kertoo.

Ahvenanmaa on erityisten huolissaan juuri nuorisonsa paosta Ruotsiin, manner-Suomen houkutus ei ole yhtä suuri. - Historia on osoittanut, että Suomessa opiskelleet tulevat helpommin takaisin. Täällä Ruotsissa sama kieliympäristö ja kulttuuri tekevät jäämisen helpoksi, jos tarjolla on hyviä uramahdollisuuksia. Tämä on suuri haaste Ahvenanmaalle. Meillä ole varaa menettää näitä ihmisiä, jotka opiskelevat Ruotsissa, Nordlund painottaa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 13.01.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.