Ahvenanmaa ei taivu pelikiistassa

Ahvenanmaan Raha-automaattiyhdistyksen PAFin mukaan sen nettipelejä ei pelata manner-Suomessa, vaikka pelaajat sieltä olisivatkin. Sisäministeriö vaatii, että manner-Suomessa asuvien ei sallittaisi rekisteröityä PAFin pelaajiksi.

Ahvenanmaan Raha-automaattiyhdistyksen (PAF) nettipeleissä ei ole mitään korkeimman oikeuden päätöksen vastaista. Näin toteaa Ahvenanmaan maakuntahallitus sisäministeriölle lähettämässään vastauksessa.

Ministeriö on vaatinut PAFia lopettamaan markkinoinnin, jolla houkutellaan manner-Suomessa asuvia osallistumaan sen internetpeleihin. Lisäksi ministeriö vaatii, ettei mantereella asuvien sallittaisi rekisteröityä PAFin pelaajiksi ja että manner-Suomessa asuvien pelaaminen estettäisiin.

Korkein oikeus päätti helmikuussa, että PAF on tehnyt myös manner-Suomesta pelitoimintansa markkina-alueen mainostamalla siellä toimintaansa. Sillä ei kuitenkaan ole oikeutta toimia Ahvenanmaan ulkopuolella.

Maakuntahallitus sanoo vastauksessaan, että markkinointi manner-Suomeen on päättynyt jo monta vuotta sitten. Lisäksi maakuntahallitus katsoo, ettei korkeimman oikeuden päätöksestä löydy tukea sisäministeriön muille vaatimuksille.

PAFin kanta on ollut, että nettipeliä ei pelata mantereella, vaikka pelaajat sieltä olisivatkin.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat