Mainos

Ahtisaarta tiedusteltiin Itävalta-tarkkailijaksi

Presidentti Martti Ahtisaarelta on tiedusteltu halukkuutta osalistua Euroopan neuvoston ihmisoikeustuomioistuimen Itävalta-tarkkailijoiden ryhmään.

Ahtisaari

Presidentti Ahtisaaren kiinnostusta on tunnusteltu epävirallisesti ja puhelimitse. Polvileikkauksesta toipuva Ahtisaari on avustajansa mukaan pyytänyt harkinta-aikaa viikonloppuun asti.

Itävallan hallitusta boikotoivat neljätoista EU-maata ovat pyytäneet Euroopan neuvoston ihmisoikeustuomioistuinta asettamaan kolmihenkisen tarkkailijaryhmän seuraamaan, miten ihmisoikeudet ja vähemmistöjen suoja toteutuvat Itävallassa. Ryhmän pitäisi myös tutkia äärioikeistolaisen Vapauspuolueen luonnetta.

Tarkkailijaryhmän muiksi jäseniksi suunnitellaan ihmisoikeusjuristeja. Ryhmässä hän täyttäisi entiselle eurooppalaiselle poliitikolle varatun paikan. Muina mahdollisina niminä on nostettu esiin muun muassa ranskalaiset EU-komission entinen puheenjohtaja Jacques Delors ja EU:n parlamentin entinen puhemies Simone Veil.

Ahtisaarella on presidenttikautensa jälkeen ollut kysyntääin kansainvälisiin tehtäviin, joista näkyvin on työskentely Pohjois-Irlannin rauhansopimuksen valvojana.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.