Mainos

Ahtisaarta kaavaillaan sovittelijaksi Kosovoon

Ilta-Sanomien mukaan YK:n pääsihteeri Kofi Annan toivoo presidentti Ahtisaaren ryhtyvän sovittelijaksi Kosovon serbien ja albaanien välisessä kiistassa.

Presidentti Martti Ahtisaari on näkyvästi esillä niiden ehdokkaiden joukossa, joista kaavaillaan Kosovon maakunnan aseman ja itsehallinnon ratkaisijaa.

Ilta-Sanomien mukaan YK:n pääsihteeri Kofi Annan haluaisi Ahtisaaren ratkaisemaan vihdoin Kosovon serbien ja albaanien kiistan. Ahtisaari on keskittynyt Indonesian Acehin maakunnan rauhanneuvotteluihin Vantaalla. Häneltä ei ainakaan aamupäivällä saatu lisätietoa Kosovo-asiasta.

Ahtisaaren nimi on ollut viime aikoina tiuhaan esillä etenkin Kosovon ja Serbia-Montenegron lehdistössä. Hänet on tuotu esiin muiden ehdokkaiden joukossa myös kansainvälisessä lehdistössä. Ahtisaarta pidetään erittäin varteenotettavana ehdokkaana välittäjäksi. Hänelle kertyi mainetta varsinkin kuusi vuotta sitten, kun hänen johdollaan Jugoslavian silloinen johtaja Slobodan Milosevic suostui hyväksymään ehdot, joilla Kosovon sota saatiin loppumaan.

Kosovon sota loppui vuonna 1999. Sen jälkeen Kosovon maakunnassa on valtaa pitänyt YK:n väliaikaishallinto. Myös valtioneuvos Harri Holkeri johti taannoin alueen väliaikaishallintoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.