Mainos

Ahtisaari: Veroalennus ei välttämättä tuo toivottua hyötyä

Presidentti Martti Ahtisaari ei ole vakuuttunut siitä, että mahdolliset veroalennukset palautuisivat talouteen toivotulla tavalla. Ahtisaari otti kantaa edeltäjänsä presidentti Mauno Koiviston veronalennuspuheisiin tavatessaan yliopiston opiskelijoita maakuntamatkallaan Vaasassa tänään.

Koivisto ehdotti palkkatyön verotuksen keventämistä puhuessaan eduskunnassa viime viikolla. Ahtisaaren mukana asiasta tullaan varmaan käymään vilkasta keskustelua lähimmän vuoden aikana. Myös hän itse on keskustellut ekonomistien kanssa siitä, mitä verojen alentamisesta seuraisi. Ahtisaaren mukaan hänelle on jäänyt keskusteluista sellainen mielikuva, ettei veroalennus palaudu sillä tavoin talouteen kuin toivottaisiin. Vaasan yliopiston opiskelijoilla oli mahdollisuus esittää ajankohtaisia kysymyksiä presidentille, kun hän vieraili yliopistolla tänään. Kysymykset vaihtelivat alueellisten yliopistojen merkityksestä eläkekysymyksiin.

Opettajien lomautukset lyhytnäköisiä

Eläkeläisten määrän kasvua koskeva kysymys sai presidentin ottamaan kysymyksestä vaarin. Pitäisikö lähteä kamppailemaan uudesta kaudesta, jottei tule kenenkään ruokolle, heitti Ahtisaari. Hän ei kuitenkaan myöhemmin toimittajatapaamisessa halunnut kommentoida tarkemmin jatkosuunnitelmiaan.
-En ole vielä asiaa tarkemmin miettinyt, totesi Ahtisaari.

Hän ei myöskään halunnut ottaa kantaa siihen, miten Vasemmistoliiton mahdollinen asettuminen suoraan SDP:n ehdokkaan taakse vaikuttaisi demariehdokkaan menestykseen.
-Täytyy ensin katsoa kuka on SDP:n ehdokas. Odottakaa ihan kärsivällisesti, neuvoi Ahtisaari.

Opettajien lomautuksia Ahtisaari piti onnettomina ja lyhytnäköisinä.
-Lomautusten laillisuuskysymykset tulee punnita. Kuntien pitäisi etsiä opettajien lomautusten sijaan muita säästökeinoja, huomautti presidentti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.