Mainos

Ahtisaari varovainen Sundqvist-kommentissaan

Presidentti Martti Ahtisaaren mielestä lopullinen arvio tapaus Sundqvistista voidaan esittää vasta sitten, kun kaikki tosiasiat toivottavasti tulevat esille käynnissä olevassa demokraattisessa ja oikeudellisessa prosessissa.

Ahtisaari kommentoi ensimmäistä kertaa ministeri Arja Alhon (sd.) eroon johtaneita tapahtumia tänään tiedotustilaisuudessaan Euroopan neuvoston huippukokouksen yhteydessä.

-Aika näyttää, Ahtisaari vastasi kysymykseen, millainen vaikutus tapauksella on kansalaisten moraalisiin käsityksiin hallituksesta. Presidentti kertoi kuulleensa Sundqvistiin liittyvästä sopimuksesta ollessaan matkalla Japanissa. Palattuaan matkalta pari viikkoa sitten hän pyysi ja sai ministeri Arja Alholta tietoja päätöksestä muistion muodossa.

Ahtisaari muistutti, että tämänkin asian tarkastelussa on tärkeä seikka se, että kansalaisia kohdellaan yhdenvertaisesti lain edessä. Se on periaate, jota tulee noudattaa poikkeuksetta.

Presidentin mukaan tapaus tulee selvittää tältäkin kannalta perusteellisesti. Hän huomautti, että tämä työ on jo käynnissä mm. perustuslakivaliokunnassa.
-Mitä asian poliittiseen arviointiin tulee, niin hallituksen kannalta se on välikysymyksen johdosta eduskunnan käsissä, Ahtisaari sanoi.

Hän korosti pitäneensä tärkeänä, että Alhon seuraajan nimitys tehtäisiin ripeästi. Ahtisaari oli esittänyt toivomuksen, että uusi ministeri voisi aloittaa ennen presidentin eilen alkanutta matkaa Strasbourgin huippukokoukseen. Näin myös tapahtui.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.