Mainos

Ahtisaari vahvistaa jatkosuunnitelmansa

Presidentti Martti Ahtisaari vahvistaa siirtyvänsä kansainvälisiin tehtäviin virkakautensa päätteeksi.

Tasavallan presidentti ryhtyy 1.3.2000 alkaen New Yorkissa päämajaansa pitävän EastWest -instituutin johtokunnan puheenjohtajaksi. Hän hoitaa puheenjohtajuutta yhdessä nykyisen puheenjohtajan George F. Russellin kanssa. Tehtävä on luottamustoimi.

Ahtisaari on lupautunut myös Open Society Instituten ja eri maissa
toimivien Soros-säätiöiden yhteisen neuvonantajien ryhmän jäseneksi.

Muita luottamustoimia, joihin tasavallan presidentti on lupautunut ovat International Foundation for Education and Self-Help -säätiön kansainvälisen komitean jäsenyys sekä International Youth Foundation -säätiön kansainvälisen neuvoston jäsenyys.

Heti jätettyään virkansa Ahtisaari aikoo kuitenkin lähteä rouva Eeva Ahtisaaren kanssa parin viikon lomalle jonnekin lämpimään.

Keväällä hän mahdollisesti viettää muutaman kuukauden Pariisissa, kohentamassa ranskan kielen taitoaan, jota presidentti itse luonnehti "kurjaksi".

Ennen virkakauden loppua Ahtisaaren ohjelmassa on myös osallistuminen Davosin kansainväliseen talousfoorumiin ensi tiistaina.

Ahtisaari perustaa toimintansa varten uuden toimiston Erottajankadulle Helsingin keskustaan ja avaa 1. maaliskuuta alkaen uudet Internet-sivut. Kustannussopimusta Ahtisaari ei ole vielä tehnyt, mutta hän kertoi aikovansa tehdä sen Werner Söderström Oy:n kanssa. Kirja tulee, jahka arkistot saadaan järjestetyiksi, presidentti kertoi tänään tiedotustilaisuudessaan.

(MTV3-STT)

Lisätietoja Ahtisaaresta löytyy 1.3. alkaen osoitteesta www.ahtisaari.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.