Mainos

Ahtisaari vaatii kärsivällisyyttä Venäjän suhteen

Presidentti Martti Ahtisaari vaatii kärsivällisyyttä suhtautumisessa Venäjään. Ahtisaari muistutti tänään kahden berliiniläisen lehden haastattelussa, että Venäjä haluaa olla osa Eurooppaa ja on tärkeää saada se jatkossakin mukaan alueelliseen ja kansainväliseen yhteistyöhön.

Berliner Zeitung ja Der Tagesspiegel -lehtien haastattelujen aiheena oli Ahtisaaren sunnuntaina tapahtuva Berliinin-vierailu. Ahtisaari esitelmöi Berliinissä Euroopan tulevaisuudesta ja edessä olevista kehityshaasteista.

-Meidän rajoillamme Venäjän kanssa ei ole käytännössä lainkaan ongelmia. Lisäksi uskon, että huolimatta kaikista sisäisistä myrskyistä meidän on suhtauduttava tähän maahan hyvin kärsivällisesti. On tärkeää, että Venäjä osallistuu jatkossakin alueelliseen ja kansainväliseen yhteistyöhön. Tosin arvelen, että minä itse en enää näe todella demokraattista Venäjää, Ahtisaari sanoi Berliner Zeitungille.

Der Tagesspiegel -lehdelle Ahtisaari sanoi, että saksalaiset, joilla itsellään on ainutlaatuinen kokemus idän ja lännen välisestä yhdistymisestä, tietävät kuinka vaikeaa tältä perustalta on luoda konkreettista politiikkaa. "Ennen kaikkea tarvitaan kärsivällisyyttä".

Ahtisaaren mukaan yksi EU:n tärkeitä tehtäviä ensi vuosisadalla on kehittää yhteinen politiikka Kiinaa kohtaan, joka on maailman suurin talousalue. Euroopan suhteet Venäjään tulee saada samanalaisiksi kuin Suomen ja Ruotsin suhteet, joissa ainoa ratkaisematon kiista on, kumpi pelaa paremmin jääkiekkoa, Ahtisaari sanoi.

EU:n on myös kehitettävä markkinataloudelle inhimilliset kasvot - tehtävä missä kommunismi omalta osaltaan epäonnistui, Ahtisaari sanoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.