Mainos

Ahtisaari uskoo roolinsa selkiytyvän tiistaina

Presidentti Martti Ahtisaari hakee pohjaa Kosovon välitysyrityksille lievittämällä jäljellä olevia näkemyseroja eri osapuolten välillä. Ahtisaari uskoo, että hänen mahdollinen roolinsa Jugoslavian rauhanvälittäjänä selkiintyy ensi tiistaina, kun Venäjän ja Yhdysvaltain neuvottelijat saapuvat uudelleen Helsinkiin.

Maanantaina Ahtisaari tapaa Helsingissä Saksan liittokanslerin Gerhard Schröderin. Tiistai tuo tänne toistamiseen Venäjän Balkan-lähettilään Viktor Tshernomyrdinin ja yhdysvaltain varaulkoministerin Strobe Talbottin. Presidentti Ahtisaaren mukaan Kosovon kriisiin sekaantuneiden tahojen välillä on näkemyseroja. Siksi hän pitää aiheellisena tavata Yhdysvaltain ja Venäjän neuvottelijat yhdessä.

Yhdysvallat ja Venäjä ovat olleet eri mieltä mm. Kosovoon lähetettävien kansainvälisten joukkojen kokoonpanosta. Ahtisaaren mukaan tiistaina nähdään, kuinka paljon Venäjän ja USA:n näkemyksissä on yhteistä. Ahtisaaren ja Tshernomyrdinin on ollut määrä matkustaa yhdessä Belgradiin kriisiä lopettamaan. YK:n pääsihteeri Kofi Annan lupasi Hollannissa Ahtisaarelle tukensa, jos hänestä tulee rauhanvälittäjä.

Tiivis sukkulointi jatkuu

Ahtisaari on viime viikkojen aikana tavannut useita Kosovo-osapuolia tai ollut heihin muuten yhteydessä. YK:n pääsihteeriin Kofi Annaniinkin hän ollut yhteydessä 3-4 kertaa viimeksi kuluneen viikon aikana. Sukkulointi jatkuu vielä viikonlopun aikanakin. Huomenna Ahtisaari matkustaa Norjaan keskustelemaan Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön puheenjohtajan, ulkoministeri Knut Vollebäkin kanssa.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.