Mainos

Ahtisaari Ukrainassa: Etäisetkin konfliktit vaikuttavat

Jugoslavian hajoaminen on osoittanut Euroopalle Ukrainan vakauden merkityksen, arvioi tasavallan presidentti Martti Ahtisaari.
-Ukraina on myös esimerkki valtiosta, joka on määrätietoisesti purkanut vaarallisen sisäisen kriisin täällä Krimillä. Yhtenäinen, monikulttuurinen, vahva ja demokraattinen Ukraina on Euroopan yhdentymisen keskeinen tekijä, Ahtisaari sanoi tänään Jaltassa Ukrainan presidentin Leonid Kutshman tarjoamalla päivällisellä. Päivällinen järjestettiin Itämeren ja Mustanmeren maiden huippukokouksen yhteydessä.

Ahtisaari korosti puheessaan, että kaukaisilta vaikuttavat konfliktit koskettavat koko Eurooppaa. Hän viittasi Moldovan ja Transdniestrian alueen konfliktiin ja vakuutti, että Moldovaa ei ole unohdettu. Suomen tarkoituksena on EU:n puheenjohtajamaana lähettää tulevana syksynä Moldovaan EU:n virkamiestroikka.

Ahtisaaren mielestä Ukrainan edessä olevat presidentinvaalit ovat merkittävä virstanpylväs maan tiellä kohti integroituvaa Eurooppaa. Vapaat ja rehelliset vaalit ja vapaa pääsy kaikille ehdokkaille tiedotusvälineisiin vahvistavat Ahtisaaren mielestä Ukrainan arvovaltaa ja asemaa eurooppalaisessa arvoyhteisössä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.