Mainos

Ahtisaari tutkimaan Irakin YK-päämajaan tehtyä iskua

YK:n pääsihteeri Kofi Annan on nimittänyt presidentti Martti Ahtisaaren johtamaan ryhmää, joka tutkii elokuista pommi-iskua YK:n päämajaan Bagdadissa.

Elokuussa tapahtuneessa iskussa kuoli 22 ihmistä ja loukkaantui yli sata. Kuolleiden joukossa oli myös YK:n erityislähettiläs Sergio Vieira de Mello.

Ahtisaaren johtaman tutkimusryhmän on määrä saada työnsä päätökseen kuuden viikon kuluessa.

Ahtisaareen apuna toimivat entinen YK:n poliisivoimien päällikkö Peter Fitzgerald, suomalainen prikaatikenraali, Lapin sotilasläänin komentaja Taneli Oksanen ja Claude Bruderlein Harvardin yliopistosta.

Ryhmän odotetaan käyvän läpi useita eri kysymyksiä, jotka liittyvät muun muassa YK:n ja Yhdysvaltain miehityshallinnon välisiin turvallisuussuhteisiin ja YK:n sisäisiin turvallisuusjärjestelyihin. Tavoitteena on parantaa YK:n henkilöstön turvallisuutta ja viime kädessä estää vastaavien tragedioiden toistuminen.

YK:n tutkijat saavat valtuudet tarkastella kaikkia tarvitsemiaan asiakirjoja ja haastatella maailmanjärjestön työntekijöitä luottamuksellisesti.

Bagdadin YK:n päämajan lähellä tehtiin myös tänään pommi-isku, jossa kuoli iskun tekijän lisäksi kaksi ihmistä ja loukkaantui 17.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 23.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.