Mainos

Ahtisaari tukee sekä Pekkarista että Tanskasta

Tasavallan presidentti Martti Ahtisaari antaa tukensa sekä palkansaajien tutkimuslaitoksen johtajalle Jukka Pekkariselle että OP-ryhmän pääjohtajalle Antti Tanskaselle, vaikka he ovat tällä hetkellä eri mieltä Suomen talouden kasvusta.

Pekkarisen mielestä Suomen taloudessa on vakava ylikuumenemisen uhka. Tanskanen on ollut sitä mieltä, että talouden pitäisi antaa mennä vain täysillä, eikä mitään kiristyksiä saisi tehdä.
-Ehkä molemmat ovat oikeassa, jos katsotaan koko valtakuntaa. Jos Tanskaselta olisi kysytty, onko rakentamisen alueella Helsingissä ylikuumenemisen merkkejä, niin hän olisi todennäköisesti vastannut myöntävästi, Ahtisaari sanoi tänään Oulussa pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Presidentin mielestä se on merkinnyt myös sitä, että työvoimaa on tullut hyvinkin kaukaa Helsinkiin.
-Odotan tulevia ennusteita. Tällä hetkellä meillä näyttää menevän hyvin. Näyttäisi kuitenkin siltä, että esimerkiksi Aasian kriisin vaikutukset alkavat näkyä vasta nyt, Ahtisaari jatkoi.

-Kummankaan lausunnot eivät ole ristiriidassa. Jos olen ymmärtänyt heidät oikein, niin molemmat tekevät vain tietyt pointit tässä keskustelussa. Toinen koskee nimenomaan rakentamista etelässä Helsingin seudulla ja toinen sitä, että tässä vaiheessa pitäisi antaa mennä täysillä. Voi olla, että talouskasvu pikkasen heikkenee, presidentti Ahtisaari jatkoi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.