Mainos

Ahtisaari torjuu yhteisen rajavalvonnan

Presidentti Martti Ahtisaari tyrmäsi suoralta kädeltä presidentti Boris Jeltsinin esityksen yhteisestä rajavalvonnasta. Ahtisaaren mukaan on selvää, että kukin maa hoitaa itse rajavalvontansa.

Ahtisaari sanoi , että Suomen ja Venäjän rajavartiostojen yhteistyö on jo nyt hyvää ja sitä voidaan kehittää, mutta yhteiseen rajavaltontaan ei voida mennä. Ahtisaari kommentoi lyhyesti Jeltsinin eilistä ehdotusta Jeltsinin loma-asunnolla Venäjän Karjalassa.

Ahtisaaren vierailun päätteeksi pidetyssä tiedostustilaisuudessa Jeltsin puhui vielä yhteistyöstä rajavalvonnassa. Hän muistutti kustannussäästöistä, joita voisi syntyä.

Jeltsin kutsui Ahtisaaren valtiovierailulle Venäjälle ja pyysi vierailua varten valmistelemaan esityksiä yhteistyön mahdollisuuksista Suomen ja Venäjän rajalla.

Presidenttipari kolarissa

Ahtisaaret joutuivat kolariin saavuttuaan illansuussa Suomeen. Auton kylkeen törmäsi toinen henkilöauto heti Turun lentoaseman ulkopuolella. Presidenttiparin autossa ei kukaan kuitenkaan loukkaantunut, ja matka Kultarantaan jatkui toisella autolla.

Presidenttiparia kuljettaneen panssaroidun Mercedes Benz -virka-auton kylkeen ajettiin, kun matkaa lentoasemalta oli kulunut vain parisataa metriä. Kolmion takaan tullut henkilöauto ajoi presidentin auton kylkeen. Autoa ajanut mies ei loukkaantunut, mutta matkustajana ollut nainen kuljetettiin sairaalahoitoon.

Turma sattui kello 17.40. Törmännyt auto romuttui aika pahoin, mutta presidentin panssaroitu mersu ei saanut kovinkaan suuria vaurioita. Sen kylki kuitenkin meni sisään ja yksi rengas puhkesi.
(STT)


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja