Mainos

Ahtisaari toppuuttelee EU-presidenttipuheita

Presidentti Martti Ahtisaari on valmis harkitsemaan ehdokkuuttaan EU-presidentin tehtävään, jos häneltä tullaan asiaa kysymään.

Ahtisaari on selvästi tyytyväinen, että hänen nimensä pyörii spekulaatioissa, mutta suhtautuu samalla hyvin rauhallisesti puheisiin hänen mahdollisuuksistaan EU:n presidentiksi.

- Ihmiset unohtavat näissä puheissa sen, että kukaan päättävä taho ei ole kysynyt minun halukkuuttani kyseiseen tehtävään. Täytyy kysyä tätä asiaa niiltä, joiden kautta nimeni on tullut esille. Tämä on täysin avoin tilanne, muistuttaa Ahtisaari.

Ahtisaari sanoo, että vielä on myös täysin päättämättä, mitä poliittista ryhmää presidentin ja ulkoministerin halutaan edustavan.

- Nämä asiat ratkaisevat sen, millainen henkilö presidentiksi valitaan. Tämä ei missään tapauksessa ole sellainen tehtävä, mihin olen pyrkimässä. Olen iloinen, että nimeni yhteydessä myös minun ikäni on mainittu, Ahtisaari sanailee.

Ahtisaari kertoo olevansa monissa asioissa mukana tälläkin hetkellä, joten työtehtävistä ei ole pulaa. Hän mainitsee kiireidensä syyksi esimerkiksi Turkki-komission ja EU:n ulkopoliittisen yhdistyksen puheenjohtajuuden.

- Tehtäviä riittää tälläkin hetkellä. En siis jaksa olla innostunut tästä presidentin tehtävästä. Jos vakavasti jokin hallitus on päättänyt kysyä minulta ehdokkuutta, niin sitten täytyy vakavasti harkita asiaa ainakin kohteliaisuussyistä. En myöskään usko, että siihen vaiheeseen koskaan tullaan, Ahtisaari sanoo.

Ahtisaari avasi tänään aamulla Lieksassa ensimmäisen Koli-Forumin, jossa pohditaan globaaleja ilmasto- ja energiakysymyksiä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.