Mainos

Ahtisaari tervehti rukousväkeä

Pääkaupunkiseudun pastorien järjestämät rukoustilaisuudet jatkuivat tänään, vuoden neljäntenä rukous- ja kiitospäivänä, eduskuntatalon edessä.

Paikalla oli kolmisenkymmentä pappia ja tuhatkunta kansalaista. Tilaisuuteen oli kutsuttu kaikki pääkaupunkiseudun seurakunnat sekä kristilliset järjestöt.

Tasavallan presidentti Martti Ahtisaari lähetti kansallisen rukoustapahtuman osanottajille parhaan tervehdyksensä ja Jumalan siunauksen toivotuksen. Tapahtuma sai tervehdykset myös Helsingin kaupunginjohtaja Eva-Riitta Siitoselta ja piispa Eero Huoviselta.

Pastorien rukousrintamat järjestivät vastaavat tilaisuudet myös Lohjalla ja Porissa. Rukousaiheina olivat sielläkin mm. kansallinen herätys, työttömyys ja sen mukana tulevat ongelmat, oikeanmukaisuuden toteutuminen ja yhteiskunnan vaikeudet.

Rukoustilaisudella haluttiin korostaa, että yhteiskuntamme on vuosikymmenien ajan rakennettu Raamatusta nousevalle arvopohjalle. Samalla järjestäjät viestittivät Suomen kansalle, että yhteiskuntamme suurin voimavara on edelleen Raamatun arvopohja.

Tasavallan presidentin tervehdys

Tasavallan presidentti Martti Ahtisaari toteaa tervehdyksessään, että suomalainen yhteiskunta on rakennettu tavallisten ihmisten työn, velvollisuudentunnon ja elämänuskon varaan. Sinnikäs yrittäminen, omantunnon äänen noudattaminen ja kansakunnan olemassaolon uhrautuva puolustaminen vaaran aikoina ovat luoneet sen pohjan, mille tänään tätä maata rakennamme.

Presidentti toteaa kuitenkin, että vaikka ihmisten kyky selviytyä omilla ponnistuksillaan on tärkeää, elämä ei rakennu vain sen varaan, sillä elämä ei ole loppuun asti yksin ihmisen hallittavissa.

"Emme voi pohjimmiltaan ymmärtää elämän salaisuutta emmekä tehdä maailmasta paratiisia. Elämän rajallisuus säilyy ja jokainen kohtaa jonakin päivänä kärsimyksen.

Kärsivän vierellä pysyvä ihminen voi olla lähimmäiselleen esimerkki Jumalan uskollisuudesta osoittamalla, että tämä voi kulkea missä tahansa ahdistuksessa ja kokea kaikkia mahdollisia tunteita ilman, että ystävä väistyisi viereltä. Jumalaan turvautuminen on luottamusta siihen, että on olemassa rakkautta, joka ei laskelmoi eikä petä."
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.