Mainos

Ahtisaari tapasi Serbian johtoa

YK:n erityislähettiläs presidentti Martti Ahtisaari neuvotteli päivän aikana Serbian presidentin Boris Tadicin ja pääministerin Vojislav Kostunican sekä Serbia-Montenegron ulkoministerin Vuk Draskovicin kanssa.

YK:n erityislähettiläs presidentti Martti Ahtisaari kehottaa Kosovo-neuvottelujen osapuolia parantamaan tahtia. Ahtisaari sanoo korostaneensa tapaamisissaan Belgradissa, että "kaikkien prosessiin osallistuvien on liikuttava nopeasti".

-Hajauttamista koskevat neuvottelut Wienissä viime viikolla olivat hyvä alku. Yritämme edetä niin nopeasti kuin mahdollista. Sitä, kauanko tähän menee, en tiedä. En ole tässä vaiheessa asettanut mitään aikarajaa tälle vaiheelle, hän huomautti.

Ahtisaari sanoi kuitenkin olettavansa, että nykyinen vaihe saataisiin loppuun ennen kesää.

-Uskoakseni on olemassa yleinen toive, että tämä koko prosessi saataisiin vietyä läpi vuoden 2006 aikana, hän jatkoi.

Ahtisaari neuvotteli päivän aikana Serbian presidentin Boris Tadicin ja pääministerin Vojislav Kostunican sekä Serbia-Montenegron ulkoministerin Vuk Draskovicin kanssa.

Neuvottelut jatkuvat 17. maaliskuuta. Tuolloin keskitytään Ahtisaaren mukaan edelleen hallinnon hajauttamiseen sekä "kulttuurisiin- ja uskonnollisiin kysymyksiin, vähemmistöjen oikeuksiin ja talouskysymyksiin".

Belgradista Ahtisaaren on määrä jatkaa matkaansa Pristinaan.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 28.02.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.