Mainos

Ahtisaari: SP:n johtajahaku nöyryyttävä

Presidentti Martti Ahtisaari katsoo, että Suomen Pankin johtajien hakuprosessi nöyryytti ammattipoliitikkoja turhaan.

Ahtisaari kommentoi johtajahakua Yleisradion Lauantaiseura-tv-ohjelmassa. -Minua huoletti tapa, jolla tämä prosessi vietiin läpi. On erittäin onnetonta, että kahta pitkään poliittista ja yhteiskunnallista työtä tehnyttä henkilöä nöyryytettiin tuolla tavoin, Ahtisaari totesi.

Edellinen presidenttimme korosti, että pankkiin hakeneille Esko Aholle (kesk.) ja Ilkka Kanervalle (kok.) olisi pitänyt kertoa, että heidän valintansa on epävarmaa. -Jos oli alunperin päätetty, ettei poliitikkoa valita tuohon tehtävään, se olisi pitänyt tehdä hakijoille hyvissä ajoin selväksi. Silloin he olisivat jättäneet hakematta tai vetäytyneet kisasta.

Presidentti Ahtisaari kuvaili hakuprosessia mäkihypyn arvostelukriteereillä.
-Mäkihyppytermejä käyttäen hyppy oli lyhyt ja tyylipisteitä tuli vielä vähemmän. Ahtisaari kuitenkin tähdensi samalla, että Suomen Pankkiin valittu Pentti Hakkarainen on hyvä henkilö tehtävään. Presidentti Tarja Halonen nimitti Hakkaraisen Suomen Pankkiin runsas viikko sitten.

Nimitys nosti Halosen suosiota

Presidentti Tarja Halonen on lisännyt luottamustaan kansan silmissä Suomen Pankin nimitysprosessissa. Muiden Suomen Pankin nimitysasiassa toimineiden henkilöiden luottamus puolestaan väheni.

Taloustutkimus Oy:n viime tiistaina tekemän haastattelututkimuksen mukaan luottamustaan presidenttiin lisäsi 39 prosenttia ja vähensi 19 prosenttia vastaajista. Eniten luottamustaan menetti keskustan puheenjohtaja Esko Aho, jonka luottamus vähentyi 38 prosentin mielestä ja kasvoi 4 prosentin mielestä.

Taloustutkimus haastatteli kaikkiaan runsasta viittäsataa henkilöä. Tutkimustulosten luottamusväli on neljä prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.