Mainos

Ahtisaari: Siviilit ovat rauhantekijöitä

Kriisinhallintaa ei tänä päivänä toteuteta pelkästään sotilaallisin toimin, sillä siinä on entistä tärkeämmäksi noussut siviilien osuus. Näin arvioi tasavallan presidentti Martti Ahtisaari rauhantervehdyksessään, jonka hän lähetti jouluksi Turkuun.

Ahtisaari, Martti

Ahtisaari korosti siviilien osuutta selkkausten jälkeisessä tilanteessa, jolloin kriisin runtelema alue on jälleen rakennettava ja väestön hätää lievennettävä. Presidentti totesi, että rauhan, turvallisuuden ja vakaiden yhteiskunnallisten olojen ylläpitämiseksi on jatkuvasti ponnisteltava ja ehkäistävä konfliktien syntyminen. Hän piti tätä Euroopan unionin selkeänä tavoitteena.

Presidentti Ahtisaari osallistui Turun ekumeeniseen rauhanvetoomukseen luovuttamalla Turkuun Kosovon-neuvottelumatkallaan käyttämänsä kynän ja lähettämällä tervehdyksen. Kynää tullaan säilyttämään Brinkkalan talossa yhdessä valtioneuvos Harri Holkerin viime vuonna rauhanviestinä lahjoittaman pienoispatsaan kanssa. Holkeri sai patsaan kiitokseksi ansioistaan Pohjois-Irlannin rauhanneuvotteluissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.