Mainos

Ahtisaari puuttui liikenteen pulmakohtiin

Tasavallan presidentti Martti Ahtisaari saapui tänään viralliselle vierailulle Venäjälle suoraan kaksipäiväiseltä Lontoon-matkalta.

Presidentti Martti Ahtisaari otti heti vierailunsa aluksi esiin liikenteen pulmakohdat Suomi-päiviin liittyvässä Forum 2000-talousseminaarissa Moskovassa.
- EU-jäsenyys on tuonut yhteisen rajamme ylittävän liikenteen sujuvuuden myös eurooppalaisen mielenkiinnon kohteeksi. Suomi pitää näitä kysymyksiä erittäin tärkeinä, hän tähdensi puheessaan. Hän myös toivoi Suomen EU-jäsenyyden tuovan uusia ulottuvuuksia myös EU:n ja Venäjän suhteisiin.

- Unionissa on nyt jäsenmaa, jolle Venäjä ei ole vain kaukainen suurvalta vaan läheinen yhteistyökumppani. Haluamme tämän heijastuvan myös EU:n ja Venäjän suhteisiin, hän sanoi. Ahtisaaren mukaan pian voimaan astuva EU:n ja Venäjän välinen yhteistyö- ja kumppanuussopimus tarjoaa tähän aiempaa paremmat mahdollisuudet.
- Sopimuksen tavoitteisiin kuuluu pidemmällä aikavälillä myös EU:n ja Venäjän välinen vapaakauppa, hän muistutti.

Ahtisaari saapui Moskovaan iltapäivällä suoraan Lontoon-vierailultaan. Vastanottomuodollisuuksien jälkeen hän keskusteli Venäjän varapääministeri Vladimir Bulgakin kanssa ja tutustui Sovincenter-keskuksen suomalaismessuihin. Vierailun virallinen osuus alkaa torstai-aamuna seppeleen laskulla tuntemattoman sotilaan haudalle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.