Ahtisaari puolusti vuoropuhelua Naton kanssa

Presidentti Martti Ahtisaari puolustaa Suomen nykyistä yhteistyötä Pohjois-Atlantin puolustusliiton Naton kanssa. Ahtisaaren mukaan vuoropuhelu tukee Suomen pyrkimystä harjoittaa avointa ja toimivaa yhteistyötä maanosan vakauden ja yhteistyön kehittämiseksi.

Ahtisaari arvioi Suomen Nato-yhteistyötä tänään SAK:laisen Kunta-alan ammattiliiton KTV:n liittokokouksen yhteydessä. Odotetun puheenvuoron aiheena oli Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka Euroopan muutoksessa.

Presidentti puuttui vain lyhyesti viime viikkoina ryöpsähtäneeseen keskusteluun Suomen Nato-jäsenyydestä. Hän vetosi hallituksen kantaan, jonka mukaan Suomella ei nykyisissä oloissa ole syytä luopua sotilaallisesta liittoutumattomuudesta. Presidentin mukaan tämä ei lisäisi omaa turvallisuuttamme eikä liioin edistäisi oman ympäristömme eli Pohjois-Euroopan ja Itämeren alueen vakautta.

Presidentti muistutti, että Suomi on jo pitkään käynyt Naton kanssa vuoropuhelua Pohjois-Atlantin yhteistyöneuvoston ja rauhankumppanuusohjelman kautta. Nyt vuoropuhelua on jatkettu kahdenvälisellä yhteydenpidolla.

-Näin meille on tarjoutunut mahdollisuus saada tietoja Naton laajennuksesta sekä sen vaikutuksista omaan ja koko pohjoisen Euroopan turvallisuuteen. Samalla olemme voineet esittää omat näkökantamme, presidentti perusteli yhteistyötä.

Nato-yhteistyöstä puhuessaan Ahtisaari sanoi Suomen haluavan vaikuttaa ennen muuta siihen, että Itämeren alueen tilanne kehittyy myönteisesti.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat