Mainos

Ahtisaari presidenttigallupin ykkönen

Presidentti Martti Ahtisaari johtaa yhä selvästi tv-uutisten presidenttitutkimusta. Kyselyn mukaan hän voittaisi selvästi vastaehdokkaansa sekä vaalien ensimmäisellä että toisella kierroksella.

Toiseksi suosituin ehdokas on Riitta Uosukainen (kok.), ja kolmantena Elisabeth Rehn (r.). Rehn on edellisen mittauksen jälkeen kaventanut välimatkaa Uosukaiseen.
Vaalin ensimmäisellä kierroksella Ahtisaari saisi kyselyn mukaan 29 prosenttia äänistä, Uosukainen 21 ja Rehn 19 prosenttia. Keskustan Esko Ahon kannatus oli 12, vasemmiston Kalevi Kivistön 6 ja kansanedustaja Pertti "Veltto" Virtasen 4 prosenttia.

Ratkaisevalla toisella kierroksella Ahtisaari voittaisi 54,8 prosentilla Uosukaisen 45,2 prosenttia vastaan. Rehn kaatuisi luvuin 55,3-44,7. Jos vastakkain olisivat Uosukainen ja Rehn, Uosukaista äänestäisi 52,7 ja Rehniä 47,3 prosenttia vastanneista.
Tv-uutisten kaksiosaisessa tutkimuksessa selvitettiin ensin puolueiden esivaalia jäljittelevällä kyselyllä elokuussa, millaiseksi varsinaisen vaalin ehdokasasettelu muodostuisi. Sen jälkeen näiden ehdokkaiden keskinäinen järjestys mitattiin kyselyllä, jota varten haastateltiin pariatuhatta äänestäjää syys-lokakuussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.