Mainos

Ahtisaari piti syntymäpäivistään

Presidentti Martti Ahtisaari luonnehti 60-vuotissyntymäpäiväjuhliaan mieliinpainuviksi. -Kaiken kaikkiaan mukavat juhlat, hän tiivisti lähtiessään juhlakonsertista Kansallisoopperasta.

Päivänsankari saapui Mäntyniemestä veneellä Kauppatorille puolenpäivän aikaan. Kaartin soittokunta kajautti hänelle onnittelut musiikin myötä Linnan edustalla.

Presidenttiparia onnittelivat Linnassa monet tahot kuten myös hallitus ja eduskunnan puhemiehet. Presidentti Ahtisaaren ja rouva Eeva Ahtisaaren tarjoaman lounaan jälkeen olivat vuorossa diplomaattikunnan onnentoivotukset.

Suomen kansallisoopperassa järjestettiin juhlakonsertti ja vastaanotto. Päivän virallinen juhlinta päättyi Radion sinfoniaorkesterin konsertin päätösnumerona olleeseen mahtavaan Finlandiaan. Kansallisoopperan jälkeen presidentillä on vielä yksityinen vastaanotto Mäntyniemessä.

Elinkeinoelämältä professuuri

Suomalainen elinkeinoelämä on Teollisuuden ja Työnantajain Keskusliiton aloitteesta lahjoittanut presidentti Martti Ahtisaaren 60-vuotispäivän kunniaksi professuurin Oulun yliopistoon. Yliopiston teknisen tiedekunnan taloustieteen osastolle perustetaan viisivuotinen lahjoitusprofessuuri, jonka alana ovat yritysten laatujärjestelmät sekä laatu yliopistojen opetuksessa ja tutkimuksessa.

Lahjoittajat arvostavat presidentti Ahtisaaren useissa yhteyksissä laatukysymyksiin kiinnittämää julkista huomiota ja katsovat, että yliopistojen opetuksen ja tutkimuksen laadun kehittäminen tulee olemaan Suomen kilpailukyvyn parantamisessa lähivuosien keskeisimpiä tavoitteita.

Sähkeitä valtionpäämiehiltä

Presidentti Martti Ahtisaari on merkkipäivänään saanut lukuisia onnittelusähkeitä ulkomaisilta valtionpäämiehiltä. Sähkeitse ovat onnitelleet mm. Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia sekä Tanskan kuningatar Margareeta ja prinssi Henrik, jotka presidentti ja rouva Ahtisaari äskettäin tapasivat Kalmarin Unionin 600-vuotisjuhlissa. Suomessa vuosi sitten vierailleet Belgian kuningas Albert ja kuningatar Paola kuuluvat niin ikään onnittelijoihin.

Suomenlahden eteläpuolelta lähettivät sähkeen Viron presidentti Lennart Meri, Latvian presidentti Guntis Ulmanis ja Liettuan presidentti Algirdas Brazauskas.

Onnittelijoihin kuuluvat lisäksi mm. Kiinan, Ukrainan, Kreikan, Intian, Indonesian, Romanian, Vietnamin sosialistisen tasavallan, Brasilian, Bulgarian ja Slovakian presidentit. Myös Albanian presidentti, Kuwaitin emiiri, Sri Lankan presidentti, Yhdistyneiden Arabiemiraattiien presidentti ja pääministeri sekä Nepalin pääministeri ovat muistaneet sähkeellä.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.