Mainos

Ahtisaari niukasti presidenttikisan johdossa

Presidentti Martti Ahtisaari on tällä hetkellä suosituin ehdokas seuraavalle presidenttikaudelle, ilmenee sanomalehti Kalevan Suomen Gallupilla teettämästä selvityksestä. Ahtisaarta piti vetovoimaisimpana 35 prosenttia vastaajista.

Ahtisaaren kannoilla suosiossa ovat YK:n ihmisoikeusraportoija Elisabeth Rehn (r.) ja eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen (kok.). Molempien suosio oli touko-kesäkuussa tehdyssä tutkimuksessa 32 prosenttia.

Seuraavaksi eniten saivat kannatusta keskustan puheenjohtaja Esko Ahoa (19 prosenttia), kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Sauli Niinistö (16), opetusministeriön virkamieheksi siirtyvä maaherra Kalevi Kivistö (12) sekä Suomen Pankin pääjohtaja Sirkka Hämäläinen (10).

Keskustan europarlamentaarikko Paavo Väyrysen suosio oli 9 prosenttia. SDP:n EU-parlamentaarikko Pertti Paasiota ja ex-poliitikko Kalevi Sorsaa (sd.) kannatti kumpaakin 8 prosenttia vastaajista.

Haastateltavilta kysyttiin kuka tai ketkä haastattelukortilla olevista yli 20 henkilöstä ovat sellaisia, joita he voisivat ajatella äänestävänsä presidentinvaalissa.

Väyrynen myös epäsuosituin

Väyrynen oli myös epäsuosituin ehdokas presidentiksi, kun kansalaisilta kysyttiin, ketä tai keitä he eivät voisi ajatella äänestävänsä presidentinvaalissa seuraavaksi virkakaudeksi.

44 prosenttia vastaajista katsoi, että Väyrysellä on vähiten vetovoimaa presidentiksi. Kakkossijan epäsuosituimman listalla sai entinen valtiovarainministeri Iiro Viinanen (kok.), nykyinen Pohjolan pääjohtaja. Viinasen "inhoprosentti" oli 28. Kolmantena oli pääministeri Paavo Lipponen (sd.), jota vähiten mieluisimpana piti 25 prosenttia vastaajista.

Suomen Gallupin tekemässä tutkimuksessa haastateltiin 988 yli 15-vuotiasta suomalaista. Haastattelut tehtiin 14.5.-11.6. välisenä aikana.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.