Mainos

Ahtisaari lopettaa eurooppalaisten kiistojen sovittelun

YK:n erityislähettiläs, presidentti Martti Ahtisaari lopettaa sovittelutehtävät Euroopassa.

Presidentti Martti Ahtisaari sanoo jättävänsä eurooppalaisten kiistojen sovittelun Kosovon selvitystyönsä jälkeen, jota hän kuvaa yhdeksi visaisimmista tehtävistään.

-Olen miettinyt paljon, miksi Balkanilla ei hyväksytä kompromissia. Olen sovitellut kiistoja 30 vuotta Afrikassa ja Aasiassa, mutta en ole kokenut siellä niin kovia asenteita kuin Balkanilla. Tämä saa olla minun viimeinen sovittelutyöni Euroopassa, YK:n erityislähettiläs Martti Ahtisaari kertoi Tukholmassa.

Kohta hän lievensi lausuntoaan ja sanoi, että ehkä Pohjois-Irlannin kiistan ratkaisu on vielä vaikeampi.

-On pakko vähän ottaa takaisin, sillä olisi turhan synkkää Balkanille, koska Pohjois-Irlannin kiista on jatkunut jo seitsemänsataa vuotta, Ahtisaari lisäsi ja pohdiskeli Tukholmassa myös tulevia tehtäviään YK:ssa ja Suomeen muuttoaan.

-Jos tämä päättyy piakkoin, minun tulee keskustella YK:n turvallisuusneuvoston kanssa, jatkuvatko tehtäväni, vaikka muuttaisinkin Suomeen. Ja jos ei ole loppunut, niin käyttäisinkö osan ajastani edelleen tähän, Ahtisaari tuumaili Kosovo-seminaarin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Erityislähettiläs Ahtisaari uskoo, että Venäjä antaa vielä tukensa hänen Kosovo-suunnitelmalleen. YK:n turvallisuusneuvosto äänestää asiasta lähiaikoina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.