Mainos

Ahtisaari lentää suoraan Moskovaan Lontoosta

Tasavallan presidentti Martti Ahtisaari ja rouva Eeva Ahtisaari matkustavat keskiviikkona viralliselle vierailulle Venäjälle.

Presidentti Ahtisaari tapaa kaksipäiväisellä Moskovan-käynnillään presidentti Boris Jeltsinin ja pääministeri Viktor Tshernomyrdinin. Ahtisaaret lentävät Moskovaan suoraan kaksipäiväisen Lontoon käyntinsä päätteeksi.

Keskiviikkona presidentti osallistuu Moskovan Suomi-päiviin, joiden virallinen suojelija hän on. Hän puhuu päiviin liittyvässä suomalais-venäläisessä talousseminaarissa sekä tutustuu suomalaisia tuotteita ja matkailua esitteleviin messuihin. Iltapäivällä hän on mukana Neste Oy:n uuden edustuston avajaisissa.
Illalla presidenttipari osallistuu Helsingin kaupunginorkesterin konserttiin, minne odotetaan myös rouva Naina Jeltsinaa. Presidentin viralliset tapaamiset ovat vuorossa torstaina, jolloin hänet myös vihitään kunniatohtoriksi Moskovan kansainvälisten suhteiden korkeakoulussa. Rouvilla on oma kulttuuriin keskittyvä ohjelmansa.
Ahtisaarien vierailu päättyy Jeltsinien tarjoamaan juhlapäivälliseen Kremlissä. Suomeen presidenttipari palaa myöhään torstai-iltana.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.