Mainos

Ahtisaari: Lähi-itä ratkaistava ennen Irania

Presidentti Martti Ahtisaari ei ole pyydetty välittäjäksi Iranin ja Yhdysvaltojen väliseen kiistaan mm. ydinaseohjelmasta eikä hän suostu edes pohtimaan tällaista kutsua. Ahtisaari kommentoi asiaa Oulun-vierailullaan.

Ahtisaari suostui kuitenkin kertomaan mielipiteensä siitä, minkälainen työmaa mahdollisista sovittelijaa odottaisi. Ahtisaaren mukaan samanaikaisesti tai ensin olisi hoidettava Lähi-idän kysymys.

- Yksi keskeinen kysymys on, että lähdetäänkö ensin ratkaisemaan Lähi-idän kysymystä, koska tämä (Iran) on ihan väärä järjestys, Ahtisaari kertoi MTV:n uutisille.

Ahtisaaren mahdollinen välittäjän rooli nousi esiin, kun Iranin eduskunnan puhemies, Iranin ydinkriisin entinen pääneuvottelija Ali Larijani vieraili viime viikolla Suomessa. Larijani vastasi Helsinki Times -lehden haastattelussa muun muassa kysymyksiin talouskriisistä, öljyn hinnasta sekä Irakin ja Afganistanin tilanteesta.

Kysymykseen, voiko tuoreella Nobelin rauhanpalkinnon voittaneella presidentti Ahtisaarella olla mahdollinen rooli Iranin ja USA:n kriisin välittäjänä, Larijani vastasi: "Jos Ahtisaari olisi kiinnostunut asiasta, niin toivottaisimme hänen osallistumisensa tervetulleeksi."

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.