Mainos

Ahtisaari: Köyhyyden vähentäminen tärkeintä kehitysyhteistyössä

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen esitti kesällä näkemyksen, jonka mukaan Suomen olisi syytä nostaa köyhyyden vastaisen taistelun ohella esiin myös ympäristö- ja ilmastokysymykset.

Presidentti Martti Ahtisaari pitää köyhyyden vähentämistä kehitysyhteistyön tärkeimpänä tavoitteena. Hän puhui tänään Kirkon Ulkomaanavun 60-vuotisjuhlassa Helsingissä.

- Äärimmäisen köyhyyden vähentämisen tavoite on säilytettävä itseisarvona sinällään eikä sitä tule alistaa jollekin muulle enemmän omista tarpeistamme nousevalle tavoitteelle, Ahtisaari korosti.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen (kesk.) esitti kesällä näkemyksen, jonka mukaan Suomen olisi syytä nostaa esiin myös ympäristö- ja ilmastokysymykset YK:n korostaman köyhyyden vastaisen taistelun ohella.

Ulkomaankauppaministerin ominaisuudessa Väyrynen näki asiassa myös tilaisuuden uusille suomalaisille menestystarinoille. Ympäristöystävällinen teknologia ja erityisesti energiasäästöön liittyvät tuotteet voivat hänen mukaansa nostaa Suomen merkittäväksi alan viejäksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.