Mainos

Ahtisaari: Kosovon poliisivoimien roolia mietittävä

Presidentti Martti Ahtisaari ei usko, että Kosovoon tulevat kansainväliset poliisit voisivat ylläpitää järjestystä maakunnassa. Hänen mukaansa kansainvälisen poliisin roolia ei ole mietitty loppuun saakka.

Presidentti Martti Ahtisaari ei usko, että Kosovoon tulevat kansainväliset poliisit voisivat ylläpitää järjestystä Kosovossa. Ylen Radiouutisten haastattelussa presidentti sanoi, ettei ole loppuun saakka mietitty, mikä kansainvälisen poliisin rooli olisi.

Ahtisaari, Martti + helikopterit


-Heitä tarvitaan siinä vaiheessa, kun ryhdytään uudelleen kouluttamaan poliiseja ja etsitään uusia ihmisiä poliisitehtäviin, sekä näiden valvonnassa. Se, että nämä 3000-3100 poliisia voisivat pitää maassa järjestystä, ei ole tästä maailmasta, presidentti sanoi. Presidentin mukaan Naton johtamien Kfor-rauhanturvajoukkojen olisi kannettava päävastuu Kosovon turvallisuudesta.

-Joudutaan miettimään hyvin tarkkaan sitä, että sotilaspuoli joutuu ottamaan paljon enemmän vastuuta turvallisuudesta, koska heillä on aseet ja he ovat aika hyvin aseistettuja, Ahtisaari sanoi. YK suunnittelee noin 3000 poliisin lähettämistä Kosovoon.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.