Mainos

Ahtisaari: Kosovon asemasta esitys ennen vuoden loppua

Ahtisaari on vetänyt Kosovon tulevaisuudesta käytäviä neuvotteluja helmikuusta saakka, mutta mainittavia tuloksia ei ole saatu.

YK:n Kosovon-erityislähettiläs Martti Ahtisaari sanoo aikovansa tehdä esityksen maakunnan tulevasta asemasta ennen vuoden loppua.

- Tarkoitukseni on olla valmis ennen vuoden loppua. Aion yksinkertaisesti keskittyä siihen, että saan oman osani työstä valmiiksi. Vielä se ei ole valmis, Ahtisaari sanoi Brysselissä.

EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana sanoi eilen, että esitys Kosovon asemasta voi viivästyä joitakin viikkoja tai kuukausia, jos Serbiassa pidetään joulukuussa vaalit. Vaalien yhteydessä voitaisiin samalla pitää kansanäänestys Serbian perustuslaista, jonka Serbian parlamentti on jo hyväksynyt.

Perustuslaissa todetaan Kosovon olevan erottamaton osa Serbiaa.

- Minä en aio ottaa osaa mihinkään spekulaatioihin vaaleista. Katsotaan mitä niistä tulee. Ensin pitää kuulla, pidetäänkö vaaleja. Kaikki puhuvat niistä, mutta en ole nähnyt mitään päivämääriä, Ahtisaari jatkaa.

Ahtisaari sanoi runsas viikko sitten, että neuvotteluratkaisua Kosovon tulevasta asemasta on lähes mahdoton saada.

Ahtisaari on vetänyt Kosovon tulevaisuudesta käytäviä neuvotteluja helmikuusta saakka. Mainittavia tuloksia ei ole saatu. Kosovo haluaa itsenäistyä, mitä taas Serbia vastustaa kiivaasti.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.