Mainos

Ahtisaari korosti tavallisten kansalaisten roolia rauhantyössä

Ahtisaari sai vastata myös kysymyksiin Kosovosta.

Kansalaisyhteiskunta voi toimia rauhanrakentamisessa kriitikkona, jota on syytä kuunnella. Tavalliset kansalaiset, eri ryhmien edustajat ja järjestöt ovat arvostelleet rakentavasti myös rauhansopimuksen noudattamisesta Indonesian Acehissa, sanoi presidentti Martti Ahtisaari tänään Helsingissä.

- Tämä on hyvä merkki. Vähän aikaa sitten tekemäni vierailuni Acehiin osoitti, mitä kansalaisyhteiskunta voi tehdä parhaimmillaan, Ahtisaari ylisti Asem-kokousta edeltäneessä keskustelutilaisuudessa.

Acehissa on tarkoitus pitää paikallisvaalit marraskuun paikkeilla, kolmisen kuukautta suunniteltua myöhemmin. Vaaleja viivästytti itsehallintolain pitkittynyt käsittely.

- Laki on hyväksytty. Nyt nähdään, miten se pannaan toimeen, Ahtisaari toteaa.

Ahtisaari muistutti muistakin edessä olevista haasteista, kuten tsunamin runteleman alueen jälleenrakentamisesta, joka on sujunut hitaasti. Tuhannet elävät edelleen tilapäismajoituksessa.

Ahtisaari sai vastata myös kysymyksiin Kosovosta, vaikka ulkoministeriön ja Aasia-Eurooppa-säätiön Asefin symposium keskittyi kansalaisyhteiskuntien vuoropuheluun Euroopassa ja Aasiassa.

- Kun käyn Kosovossa, tapaan yleensä myös naisten ryhmiä, jotka edustavat sekä Kosovon albaaneja että serbejä. Kuuntelen heitä, Ahtisaari kertoo.

Ahtisaaren mukaan albaanien ja serbien valtuuskunnat pyritään saamaan jälleen Wieniin 15. syyskuuta keskustelemaan hallinnon hajauttamisesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.