Mainos

Ahtisaari korosti Riossa metsiä

Presidentti Martti Ahtisaari korostaa metsien ratkaisevaa merkitystä maapallon ekologiselle tasapainolle. Ahtisaari on puhunut EU:n ja Latinalaisen Amerikan maiden huippukokouksessa Rio de Janeirossa.

Ahtisaaren mukaan uusiutuvan energiavarannon ja ympäristöystävällisten raaka-aineiden lähteinä metsät tarjoavat taloudellisen, sosiaalisen ja kulttuurillisen kasvualustan merkittävälle osalle maailman väestöä. Metsillä on myös ratkaiseva merkitys maapallon ekologiselle tasapainolle, sanoo Ahtisaari.

Ahtisaaren mukaan kestävän metsätalouden aikaansaaminen ja sitä tavoittelevan maailmanlaajuisen yhteistyön jatkuminen ja syveneminen on ensiarvoisen tärkeää ekologisen kestävyyden saavuttamiseksi. EU on tämän takia katsonut, että käynnissä olevalle hallitusten väliselle vuoropuhelulle on taattava velvoittavat puitteet, jotka myös varmistaisivat korkeimmalla tasolla Rion seurantakokouksessa vuonna 1997 vahvistettujen toimenpiteiden toteutumisen, toteaa Ahtisaari.

Euroopan unionin, Latinalaisen Amerikan ja Karibian alueen ensimmäisen yhteisen huippukokouksen toivotaan vauhdittavan EU:n ja Latinalaisen Amerikan välisiä neuvotteluja vapaakauppa-alueesta. EU on ilmoittanut neuvottelujen alkavan vuonna 2001, mutta Latinalaisessa Amerikassa on toivottu niiden aikaistumista.

Suomen tavoite huippukokouksessa on kestävän kehityksen ja ihmisoikeuksien edistäminen ja erityisesti metsäsektorin yhteistyö.
(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.