Mainos

Ahtisaari korosti armoa ja moitti julkisuutta

Presidentti Martti Ahtisaari osallistui tänään illalla pohjalaisen kansan perinteiseen virsilauluiltaan Ylistaron kirkossa. Ahtisaari piti tilaisuudessa puheen, jota oli saapunut kuulemaan lähes 2000 kansalaista. Varsinainen kirkkosali oli täynnä, ja tyhjiä paikkoja löytyi vain kirkon lehtereiltä.

Ahtisaari totesi puheessaan, että Pohjanmaalla on aina veisattu väkevästi armosta, jonka ulkopuolelle ei jää yksikään ihminen hätänsä, syyllisyytensä ja avuttomuutensa keskellä. Presidentti luonnehti virsilaulua väkeväksi virraksi, joka on kannatellut ihmisiä kehdosta hautaan. Samalla laulujen tekstit ovat painaneet ihmisten mieliin, ettei kukaan elä täällä vain omassa varassaan tai itseään varten.

Ahtisaari puuttui puheessaan tämän päivän julkisuuteen, joka toimii usein hyvin mustavalkoisesti. Se jakaa helposti ihmiset sankareihin ja konniin, ja sille eilispäivän sankarit ovat tämän päivän roistoja ja päinvastoin.

Ahtisaari totesi, että viime viikkojen tunnekuohu ja keskustelut prinsessa Dianan traagisen kuoleman ympärillä ovat liittyneet paljolti juuri tuohon ilmiöön.
-Hauraan ihmisen ympärille luodaan unelmanomainen satu, joka muuttuukin hirvittäväksi painajaiseksi. Jäljelle jäävät kaipauksen kauhu, suuttumus ja syyllisyys, sanoi Ahtisaari.

Virsilauluilloissa Ylistaron kirkossa on käynyt puhumassa joukko nimekkäistä yhteiskunnan vaikuttajia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.