Mainos

Ahtisaari kieltäytyi YK-johtajan paikasta

Presidentti Martti Ahtisaarta on pyydetty YK:n pakolaisjärjestön johtoon. Ahtisaari on kuitenkin kieltäytynyt tehtävästä.

Ahtisaari, Martti

Ahtisaari ei halua julkistaa, kuka tai ketkä ovat olleet yhteydessä häneen. Vahvistamattoman tiedon mukaan itse YK:n pääsihteeri Kofi Annan olisi keskustellut asiasta Ahtisaaren kanssa.

Ahtisaaren avustaja Minna Järvenpää arvelee, että Ahtisaari asetti nyt henkilökohtaisen vapauden merkittävän ja tehtävän edelle. Pitkän uran tehnyt Ahtisaari ilmeisesti katsoi, että viiden vuoden sitoutumista edellyttävä tehtävä on turhan pitkä.

UNHCR:n johtaja-arvailuissa Ahtisaaren nimi on ollut esillä jo useamman kuukauden, tosin se tuli ulkomaisten lehtien kirjoittelusta huolimatta julkisuuteen vasta nyt. Pakolaisjärjestö UNHCR:n johtajan virka on kautta aikojen korkein suomalaiselle tarjolla ollut YK-tehtävä.

Kansainvälisen politiikan asiantuntija, ministeri Jaakko Iloniemi sanoo, että Ahtisaaren kova kysyntä tärkeissä kotimaisissa ja kansainvälisissä tehtävissä saattaa jatkua tulevaisuudessakin. Iloniemi myös totesi, että UNHCR:n johtajuuden tasoisen tehtävän suoranainen tarjoaminen on poikkeuksellista - yleensä vastaaviin tehtäviin päädytään vasta tiukan kilpailun kautta.

Ahtisaaren nimi on ollut jo vuosikausia esillä YK:n pääsihteerikaavailuissa. Seuraava pääsihteerikausi alkaa vuonna 2002.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.