Mainos

Ahtisaari ja Talbott punoivat jatkotoimenpiteitä

Presidentti Martti Ahtisaari on keskustellut tänään Yhdysvaltain apulaisulkoministerin Strobe Talbottin kanssa Helsingissä. Talbott on korostanut, ettei Nato luovu iskuista, ennen kuin Milosevic ryhtyy sanoista tekoihin. Venäjän Kosovo-lähettiläs Viktor Tshernomyrdin perui tulonsa Helsinkiin työkiireisiin vedoten.

Tasavallan presidentin kanslian mukaan presidentti selosti keskusteluissa matkaansa Belgradiin. Lisäksi Ahtisaari ja Talbott keskustelivat rauhanprosessin jatkotoimenpiteistä. Muuta tietoa ei neuvottelujen sisällöstä julkisuuteen tihkunut.

Apulaisulkoministeri Talbott sanoi tänään, että ilmaiskut Jugoslaviaan voidaan keskeyttää vasta kun Milosevicin puheet johtavat todennet- tuihin tekoihin. Tarkoin sanansa valinnut Talbott täsmensi, että iskujen keskeyttäminen ei merkitse niiden lopettamista eikä tulitaukoa, vaan iskujen uhkaa on pidettävä yllä.

Talbottin mukaan mikä tahansa hidastelu tai rikkomus Jugoslavian puolelta rauhansuunnitelman toteuttamisessa, johtaisi ilmaiskujen aloittamiseen uudelleen.

Ahtisaaresta takuumies

Palattuaan Suomeen tänään aamupäivällä Ahtisaari sanoi, että hänestä on tullut Jugoslavian rauhansuunnitelman takuumies.

-Luulen, että Jugoslavian puolen edustajat haluavat, että minun täytyy tässä takuumiehen roolissa seurata myös, että ne velvoitteet, joita on asetettu meidän puolellemme - tai lännelle yleensä - toteutetaan.

Ahtisaari uskoo myös, että suomalaiset ovat vastaisuudessakin kysyttyjä Kosovo-neuvottelujen välittäjinä.

Clinton kiitti puhelimitse

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton soitti tasavallan presidentille iltapäivällä. Puhelussa presidentti Clinton esitti kiitoksensa presidentti Ahtisaarelle tämän toiminnasta.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.