Mainos

Ahtisaari Italiassa

Presidentti Martti Ahtisaari on tänään tavannut Italian presidentin Carlo Ciampin Italian-vierailunsa alkajaisiksi.

Presidenttien keskustelussa nousivat esille mm. Lähi-idän rauhanhankkeen tila, Kosovon kysymys ja Länsi-Balkanin tilanne sekä Venäjän toimet Tshetsheniassa. Presidentti Ahtisaari kertoi lisäksi viime viikon lopulla pidetyn Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin huippukokouksen tuloksista sekä vierailustaan Kosovossa.

Myöhemmin päivällä presidentti Ahtisaari lounasti YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön FAO:n pääjohtajan Jacques Dioufin kanssa, minkä jälkeen Ahtisaari esitelmöi FAO:n yleiskokouksessa kestävästä metsätaloudesta. Vierailu jatkuu huomenna Vatikaanissa, missä Ahtisaari tapaa paavi Johannes Paavali II:n.

Presidentti palaa kotimaahan myöhemmin huomenna. Italiaan Ahtisaari saapui lyhyeltä vierailulta Kosovosta, missä hän tapasi mm. suomalaisia rauhanturvaajia.

Kansainvälinen sopimus metsäpolitiikasta

Ahtisaari Kosovossa

Presidentti Ahtisaari ehdotti tänään YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestössä FAO:ssa pitämässään esitelmässä yhteisen kansainvälisen sopimuksen solmimista metsäpolitiikasta.

Sopimuksen pitäisi käsitellä metsien kestävää käyttöä ja suojelua, ja lisäksi sen tulisi täydentää maailmanlaajuisia ympäristösopimuksia. Ahtisaari tähdensi, että sopimuksessa tulisi ottaa erityisesti huomioon kehitysmaat ja siirtymätaloudet sekä niiden erikoisolosuhteet.

Samalla hän muistutti, että Suomi itsenäisesti, mutta myös EU:n jäsenmaana on tähdentänyt metsien osuutta kestävässä kehityksessä. Hän myös kiitteli FAO:a sen toiminnasta maailman metsävarojen ja metsien tilan kartoittamisessa.

Ahtisaari linjasi esitelmässään metsätalouden kehittymistä ja nykypäivää Suomessa. Hän muistutti, että kolmannes Suomen bruttovientituloista tulee tällä hetkellä metsäsektorilta. Hänen mukaansa yksi parhaimmista keinoista edistää metsien kestävää käyttöä ja metsävarojen kehitystä on kansallinen metsäohjelma, jollainen on toteutettu Suomessa.

Suomi on ollut lisäksi aktiivinen kestävän metsätalouden tunnuksien ja mittareiden sekä metsien sertifioinnin kehittämisessä, presidentti muistutti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.