Mainos

Ahtisaari hyväksyi Elcoteqin optio-ohjelman

Presidentti Martti Ahtisaari on ottanut vastaan optioedun tietoliikenne-elektroniikkaan edustaneelta Elcoteq Networksiltä, jonka hallituksen jäsen hän on.

Martti Ahtisaari

Arvopaperikeskukseen jätetyn sisäpiiri-ilmoituksen mukaan Ahtisaarella on nyt 7500 kappaletta Elcoteqin optioita. Potin arvo on tämänpäiväisellä päätöskurssilla laskettuna yli 650 000 markkaa. Lisäksi presidentti Ahtisaari kuittaa rahallista korvausta Elcoteqin hallituksen jäsenyydestä 4000 markkaa kuukaudessa.

Ahtisaari saa myös paperijätti UPM-Kymmenen hallitustyöstä 15 000 markkaa kuukaudessa sekä erilliset kokouspalkkiot. UPM:n hallituksen jäsenet eivät ole oikeutettuja optioihin. Valtio puolestaan maksaa presidentille verotonta eläkettä sekä toimisto- ja sihteeripalvelut.

Aikaisemmin Ahtisaari on arvostellut yritysjohdon optioita eettisesti sopimattomina: "En voi hyväksyä sitä, että työläisiä vaaditaan tyytymään maltillisiin palkkaratkaisuihin, mutta samaan aikaan johdolle tehdään kaiken maailman optioratkaisuja, annetaan hirveät palkankorotukset ja kultaisia kädenpuristuksia."

Elqoteqin hallituksen jäsenet ovat optio-ohjelman etujen piirissä, mutta Ahtisaari olisi voinut myös kieltäytyä optioedusta, kertovat aamun Etelä-Suomen Sanomat ja Satakunnan Kansa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.