Mainos

Ahtisaari: Hallituspaikasta luopuminen vastuun kaihtamista

Ahtisaari vastaa ulkoministeri Tuomiojan esittämään kritiikkiin, jonka mukaan Ahtisaaren istuminen saneeraavan metsäyhtiön hallituksessa on epäeettistä. Eilisessä UPM:n yhtiökokouksessa Ahtisaari sai vuoden mittaisen jatkopestin hallituksessa.

Presidentti Martti Ahtisaaren mielestä olisi ollut vastuun välttämistä, jos hän olisi luopunut paikastaan metsäyhtiö UPM:n hallituksessa, kertoo Helsingin Sanomat.

Ahtisaari vastaa lausunnollaan ulkoministeri Erkki Tuomiojan taannoin esittämään kritiikkiin. Tuomiojan näkemyksen mukaan Ahtisaaren toiminta ei ole eettisesti kestävää.

- Ajatellaanpa tulevaisuutta. Jos tällaisia päätöksiä ei tehdä nyt, ne tulevat olemaan myöhemmin paljon hankalampia, Ahtisaari sanoo.

Tuomioja myi omistuksensa UPM:ssä mielenilmauksena metsäyhtiön irtisanomisille. Ahtisaari itse omistaa 7790 UPM:n osaketta.

- Meistä itse kukin voi myydä osakkeita silloin kuin itse haluaa. Siihen ei kenelläkään ole mitään huomauttamista, Ahtisaari kuvailee Tuomiojan ratkaisua.

Ahtisaari nimettiin UPM:n hallitukseen vuonna 2000. Eilisessä yhtiökokouksessa Ahtisaari sai vuoden mittaisen jatkopestin, mutta hän eroaa hallituksesta varmuudella vuoden kuluttua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.