Mainos

Ahtisaari: EU vahvistanut itsenäisyyttä

Presidentti Martti Ahtisaari arvioi, että Suomen itsenäisyys on vahvistunut Euroopan Unionissa. -Asemamme on selkiintynyt maailmalla Euroopan Unionin jäsenenä, sanoi tasavallan presidentti itsenäisyyspäivänä Radio Suomelle antamassaan haastattelussa.

Presidentin arvio oli osa vastausta hänelle tehtyyn kysymykseen, joka koski monien suomalaisten huolta identiteetin menetyksestä Euroopan rahaliiton yhteydessä. Hän muistutti niistä peloista, joita esitettiin EU-jäsenyysäänestykseen valmistauduttaessa.
-Kyllä kai jokainen, joka katsoo rehellisesti tilannetta tänä päivänä, toteaa, että huolemme ovat ainakin osittain olleet virheellisiä ja tarpeettomia.

Presidentti sanoi jäsenyyden luoneen epävarmuutta ja hän kertoi ymmärtävänsä, että maaseudulla on edelleen paljon ongelmia sopeutumisessa.
-Mutta me olemme siinäkin pääsemässä niskan päälle.

Valtiosääntöuudistuksessa turhaa dramatiikkaa

Presidentti Ahtisaari uskoo, että loppusuoralla olevaan valtiosääntöuudistukseen löytyy ratkaisu, jonka kaikki osapuolet voivat hyväksyä. Presidentin mielestä asiaan on liittynyt "ihan tarpeetonta dramatiikkaa".

Presidentti ei suoraan vastannut kysymykseen, onko hän tyytyväinen kaavailtuun uudistukseen.
-Täytyy katsoa, mikä se lopullisessa muodossaan on, hän toteaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.