Mainos

Ahtisaari: EU:n laajentuminen poikkeuksellinen

Presidentti Martti Ahtisaaren mukaan käynnissä oleva Euroopan unionin laajentumisprosessi poikkeaa monin tavoin aikaisemmista.

Laajentumisen tekee erityisen haasteelliseksi samanaikaisesti käynnissä oleva Euroopan unionin sisäinen uudistaminen, Ahtisaari sanoi puhuessaan maanantaina Pecsissä, Unkarissa. -Lisäksi prosessissa olevien hakijamaiden määrä on suurempi kuin koskaan aikaisemmin ja niiden lähtökohdat ovat olleet kauempana EU:n keskiarvosta kuin aiemmin. Tämä kaikki vie oman aikansa ja vaatii paljon sekä EU:hun pyrkiviltä että nykyisiltä jäsenmailta. Mutta lopultakin on kaikkien edun mukaista, että laajentunut unioni on entistäkin toimintakykyisempi, Ahtisaari sanoi.

Ahtisaari sanoi suomalaisten tervehtivän Unkarin edistymistä ja tulevaa EU-jäsenyyttä mitä lämpimimmin. Yhteiset sisämarkkinat antavat maidemme väliselle kaupankäynnille uusia mahdollisuuksia ja haasteita, hän sanoi. Ahtisaari puhui Pecsin kaupunginjohtajan Zolt Pavan tarjoamalla lounaalla osallistuttuaan sitä ennen suomalaisten yritysten järjestämään talousseminaariin.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.