Mainos

Ahtisaari ei ota kantaa Koiviston tv-puheisiin

Tasavallan presidentti Martti Ahtisaari vieraili tänään Turussa. Hän puhui eurooppalaisessa asiantuntijakokouksessa demokratiasta ja kansalaisyhteiskunnasta. Presidentti Ahtisaari ei halunnut antaa lausuntoa presidentti Mauno Koiviston sunnuntaisesta televisiohaastattelusta. Hän sanoi, että lausuntoja oleellisempaa on, että presidentti Koivisto ja hän ovat voineet tahoillaan keskustella asiasta.

-On parempi, että mietitään ja käydään keskusteluja hänen alustuksensa pohjalta. Minulla on mahdollisuus palata myöhemmin asiaan, Ahtisaari sanoi. Koivisto totesi televisiohaastattelussa muun muassa, ettei Suomen kannata liittyä Natoon.

Ahtisaari vietti iltapäivän Turun kaupungin vieraana. Hän tutustui Turun uuteen korjattuun kaupungintaloon, jota esitteli Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jukka Mikkola. Sen jälkeen hän lounasti Turun kaupungin johdon kanssa kaupungin vierasmajassa Villa Solinissa.

Presidentti Ahtisaari seuraa huomenna Satakuntaan suuntautuvalla maakuntamatkallaan pohjoismaista rauhanturvaharjoitusta ja tutustuu elintarviketeollisuuteen.

Meneillään olevan Nordic Peace -rauhaturvaharjoituksen seuraaminen alkaa Kokemäeltä. Siellä presidentti tutustuu suomalaisen komppanian toimintaan. Iltapäivällä presidentti keskustelee yhteistyöstä Euran, Säkylän, Kiukaisten ja Köyliön kuntien edustajien kanssa kanssa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.