Mainos

Ahtisaari ei odota ihmeitä Kosovo-neuvotteluista

Ahtisaaren mukaan Kosovo-neuvottelut eivät voi olla ikuisesti jatkuva prosessi. Serbian ja Kosovon viranomaiset tapaavat jälleen ensi viikolla.

YK:n erityislähettiläs Martti Ahtisaari ei odota ihmeitä ensi viikon Kosovo-neuvotteluista, joissa Serbian ja Kosovon viranomaiset yrittävät vielä ratkaista erimielisyyksiään maakunnan tulevaisuudesta.

- Minulla on omat epäilyni, enkä usko ihmeisiin, mutta olen aidosti halunnut antaa osapuolille mahdollisuuden tavata toisiaan vielä kerran, Ahtisaari sanoi tavattuaan tänään Brysselissä Naton pääsihteerin Jaap de Hoop Schefferin.

Ahtisaaren mukaan kansainvälinen yhteisö tukee ajatusta tuoda osapuolet vielä yhteen neuvotteluja varten.

- Tämä ei voi kuitenkaan olla ikuisesti jatkuva prosessi. Uskon, että meidän on jossain vaiheessa vedettävä johtopäätökset: tässä se nyt on, tähän asti olemme päässeet, hän varoittaa.

Ahtisaari esitteli alkukuusta suunnitelmansa Kosovon tulevaisuudelle. Suunnitelmassa ei varsinaisesti mainita itsenäisyyttä Kosovolle, mutta yleisesti sen uskotaan johtavan siihen. Serbia vastustaa suunnitelmaa voimakkaasti.

Kosovon pääministeri Agim Ceku totesi tänään puolestaan uskovansa, ettei Venäjä vastusta suunnitelman hyväksymistä YK:n turvallisuusneuvostossa. Ahtisaaren uskotaan esittelevän suunnitelman turvallisuusneuvostolle maaliskuun loppuun mennessä.

- Tämä prosessi on pantu alulle, jotta se onnistuisi, ei jotta se epäonnistuisi. Prosessin osapuolet eivät anna sen epäonnistua, Ceku sanoo.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.