Mainos

Ahtisaari ehdolle Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi

Acehin rauhanneuvotteluja luotsannut Martti Ahtisaari noussee jälleen ehdolle Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi. Ahtisaari on ollut ehdolla palkinnon saajaksi myös vuosina 2000 ja 2001.

Presidentti Martti Ahtisaari on nousemassa jälleen ehdolle Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi. Ahtisaari toimi välittäjänä Indonesian Acehin maakunnan rauhanneuvotteluissa, jotka johtivat sopimukseen aiemmin tässä kuussa.

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Liisa Jaakonsaari sanoo Väli-Suomen sanomalehdissä, että Ahtisaari asetetaan ehdolle ensi vuoden kilpaan. Asiaa käsitellään valiokunnan seuraavassa kokouksessa syyskuussa.

Ahtisaari on ollut ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi jo kahdesti aiemmin, vuosina 2000 ja 2001. Tuolloin ehdokkuuksien perusteena olivat hänen ansionsa muun muassa Namibian itsenäistymisessä ja Kosovon kriisin laukeamisessa.

Kukaan suomalainen ei ole saanut Norjan Nobel-komitean jakamaa rauhanpalkintoa, joka on myönnetty vuodesta 1901 lähtien. Palkinnon arvo on reilut miljoona euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.