Mainos

Ahtisaari avasi sotainvalidien syyskeräyksen

Sotainvalidien veljesliiton syyskeräyksen ja Sotainvalidien viikon tunnuslause "Kaikki olisi toisin, jos..." puhuttelee myös maamme korkeinta johtoa. Presidentti Martti Ahtisaari viittasi sotien aikaisesta miehitysuhasta muistuttavaan lauseeseen, kun hän avasi keräyksen tänään tv-puheessaan.

Ahtisaari, Martti, katsoo alas vasemmalle

-Maamme tämän vuosikymmenen loppupuoliskon historia olisi varmasti muodostunut kokonaan toisenlaiseksi, elleivät kansalaisemme syksyllä 60 vuotta sitten olisi olleet valmiit yksimielisesti puolustamaan nuorta itsenäisyyttämme ja kansanvaltaista järjestelmäämme, hän totesi.

Presidentti muistutti myös, että monen, varsinkin vaikeasti vammautuneen suomalaisen, elämänkulku muuttui aikanaan ratkaisevasti erilaiseksi kuin miksi se olisi muodostunut ilman sodassa saatua vammaa. Tunnuslause "Kaikki olisi toisin jos..." herättää meidät Ahtisaaren mukaan myös ajattelemaan sen henkilökohtaisen uhrauksen suuruutta, mitä monelle suomalaiselle vammautuminen sodassa parhaassa nuoruusiässä merkitsi.

Myös Kosovo tarvitsee apua

Ahtisaari puuttui myös Kosovon sotaan ja sen aiheuttamiin kärsimyksiin. Mittava vapaaehtoinen tuki Kosovon pakolaisten ja sodan uhrien hyväksi viime keväisissä keräyksissä osoitti hänen mielestään, että lähimmäisten auttamishalu suomalaisten keskuudessa elää edelleen.

Presidentti toivoi, että tätä samaa auttamisen henkeä riittää aiempien vuosien tapaan myös nyt alkaneen sotainvalidien syyskeräyksen aikana. -Sotainvalidien syyskeräyksen tuotto suunnataan tänä vuonna huomattavalta osin sotainvalidien kotona asumisen ja selviytymisen tukemiseen, hän sanoi.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja