Mainos

Ahtisaari arvostelee mielipidemittauksia

Presidentti Martti Ahtisaaren uskotaan arvostelevan kommentissaan epäsuorasti presidentti Tarja Halosen työtä.

Presidentti Martti Ahtisaari suhtautuu happamasti mielipidemittauksiin. Ahtisaari leimaa gallupit tykkäämisindeksiksi, jotka eivät välttämättä kerro mitään suosiossa olevan poliitikon työn merkityksestä.

Kommentillaan Ahtisaaren uskotaan arvostelevan epäsuorasti seuraajansa, presidentti Tarja Halosen työtä.

Ahtisaaren kanta on tuttu. Hänen mielestään Suomen pitäisi olla kaikissa niissä organisaatioissa mukana, missä ovat muutkin länsimaiset demokratiat - myös Natossa.

Uutta ovat Ahtisaaren happamat kommentit presidentti Halosen suuntaan. Nihkeästi Natoon suhtautuvalla Halosella on aivan ylivoimainen - yli 60 prosentin kannatus jatkokaudelle.

- Kun meillä suoritetaan näitä mielipidemittauksia siitä, kuinka suosittuja poliitikot on, niin minä kutsuisin sitä tykkäämisindeksiksi - tykätäänkö jostain vai ei. Se ei kerro tipan tippaa siitä, miten asianomaisten aikana Suomi nähdään maailmalla, toteaa Ahtisaari.

Ylen uutiset kertoi eilen, että Nato-vastainen kansa kääntyisi yllättäen Naton kannalle, jos vain poliittinen johto liputtaisi jäsenyyden puolesta.

Näin Ahtisaari vastasi kysymykseen siitä, esiintyykö Suomessa johtajuusvajetta:

-Jos kansalaisilta olisi kysytty - järjestetty referendum toisen maailmansodan jälkeen - niin ehkä me olisimme sitten Neuvostoliitossa. Olisi ollut vaikeasti kuviteltavissa, että kansaa kuulemalla olisi saatu se järkevä ratkaisu, jonka poliittinen johto ajoi läpi.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 17.10.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.