Mainos

Ahtisaaret valtiovierailulle Meksikoon

Presidentti Martti Ahtisaari ja rouva Eeva Ahtisaari ovat lähteneet tänään lähes viikon kestävälle valtiovierailulle Meksikoon. Kyseessä on Suomen valtionpäämiehen ensimmäinen valtiovierailu Meksikoon.

Ministerivierailuja Suomesta Meksikoon on tehty kymmenkunta viimeksi kuluneen vuosikymmenen aikana. Meksikon ulkoministeri Rosario Green vieraili Suomessa viime marraskuussa. Vierailun isäntänä on virkakautensa viimeisen vuoden kesällä aloittava Meksikon presidentti Ernesto Zedillo.

Valtiovierailun virallinen osuus alkaa huomenna, jolloin presidentti Zedillo ottaa vieraat vastaan kansallispalatsissa. Huomenna käydään myös vierailun viralliset keskustelut.

Mukana jälleen talouselämän johtoa

Valtiovierailu on luonteeltaan hyvin talouspainotteinen. Ahtisaaren aiempien kaukomatkojen tapaan tämäkin matka on keskittynyt maiden taloussuhteiden kehittämiseen ja Suomen viennin lisäämiseen. Matkan aikana Ahtisaari osallistuu suomalais-meksikolaiseen talousseminaariin ja vihkii Nokian ja Elcoteqin uudet tehtaat.

Ahtisaaren seurueessa on mukana melkoinen joukko suomalaisen talouselämän johtajia vuorineuvos Matti Sundbergin johdolla. Hallitusta edustaa Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Ole Norrback (r.). Hänelle matka on tässä roolissa viimeinen, sillä hän siirtyy keväällä Suomen suurlähettilääksi Osloon.

Teemana myös kulttuuri

Myös Suomen ja Meksikon kulttuurituntemuksen lisääminen on matkan teemana. Valtiovierailun yhteydessä järjestetään kahden kuuluisan kuvataiteilijan Sam Vannin ja Outi Heiskasen näyttelyt. Suomalaista musiikkia kuullaan vierailun aikana järjestettävässä konsertissa. Vierailuohjelmassa on myös tutustumista vanhaan meksikolaiseen kulttuuriin.

Kotimaahan presidentti ja rouva Ahtisaari palaavat ensi lauantaina iltapäivällä.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.