Mainos

Ahtisaaren Nobel-voittoa haukutaan Venäjällä

Venäläislehti Pravda ryöpyttää verkkoversiossaan perinpohjaisesti presidentti Martti Ahtisaarta. Artikkeli on otsikoitu Kaikkien aikojen kyseenalaisin Nobel-palkittu.

Jutussa muistellaan myrkyllisin sanankääntein Ahtisaaren uraa ja ihmetellään, kuinka Nobel on voitu myöntää "sodanlietsojalle". Jutun taustalla on venäläisten yleinen suuttumus Kosovon itsenäistymiseen.

- Vuosina 1992 ja 1993 Ahtisaari johti YK-hanketta, joka pyrki ratkaisemaan Bosnia-Hertsegovinan kysymyksen - lievästi ilmaistuna vailla menestystä. -- Kyseenalaiset saavutukset maailmalla eivät kuitenkaan estäneet Ahtisaarta palaamasta näyttävästi kotimaan politiikkaan, lehti jatkaa.

Ahtisaaren suurin synti on kuitenkin Pravdan mielestä Kosovon Serbiasta irrottanut sopimus.

- Nyt länsi yrittää legitimoida Ahtisaaren toimet Nobelilla, lehti arvioi. Artikkelissa selostetaan myös Ahtisaaren kannattavan Suomen liittymistä Natoon, ja syykin on tiedossa:

- Ilmeisestikään Ahtisaari ei lepää niin kauan kun Viipuri on osa Venäjää, ja sitä asiaahan ei Suomi saa korjattua ilman Natoa. -- Kun suomalaiset estivät Ahtisaaren toisen presidenttikauden, he luultavasti säästyivät itse niistä vaikeuksista, joista maailma nyt joutuu kärsimään uuden Nobel-palkittunsa takia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.