Mainos

Ahtisaaren nimitys viivästyy

Kosovolaislehtien mukaan nimitys olisi aiheuttanut erimielisyyksiä turvallisuusneuvostossa, mutta virallisesti erimielisyyksistä ei ole kerrottu. Aikaisintaan Ahtisaaren nimitys tapahtuu maanantaina.

Presidentti Martti Ahtisaaren Kosovo-nimityksen vahvistaminen viivästyy ainakin ensi viikon alkuun. Pääsihteeri Kofi Annan on jo ilmoittanut esittävänsä Ahtisaarta Kosovon tulevaisuudesta käytävien neuvottelujen johtajaksi.

Virallista nimitystä odotettiin jo tällä viikolla. Nimitys siirtyy nyt ainakin maanantaihin, sillä turvallisuusneuvosto ei ole tänään lainkaan koolla muslimien ramadan-juhlan päättymisen takia.

Kosovolaisissa lehdissä on liikkunut tietoja, joiden mukaan turvallisuusneuvostossa olisi ollut erimielisyyksiä Ahtisaaren neuvotteluvaltuuksista ja niiden laajuudesta. Virallisesti tällaisista erimielisyyksistä ei kukaan ole kertonut.

Ahtisaari tapaa EU-ministereitä

Presidentti Martti Ahtisaari tapaa maanantaina EU:n ulkoministerit ja keskustelee heidän kanssaan Kosovon tilanteesta. EU:n virkamiesten mukaan ministerien on määrä työskennellä tiiviisti yhteistyössä YK:n kanssa Kosovon tulevan aseman määrittelemiseksi.

EU:n ulkopoliittisen edustajan Javier Solanan edustaja kertoi tänään, että EU haluaa suuremman roolin ja enemmän vastuuta Kosovossa. Unionin odotetaankin maanantaina nimittävän oman erityisedustajansa Kosovoon.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.